• Live

Slunj, Rastoke - national park, Slunj, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

weather

7o C 100% 979 hPa

Slunj

Grad Slunj danas predstavlja urbano središte jugoistočnog dijela Karlovačke županije. Nalazi se na izrazito značajnom prometnom položaju zbog kojeg je izražen tranzitno prometni karakter grada. Kroz naselje prolazi državna cesta br. 1 (Zagreb-Split) koja predstavlja važan prometni pravac koji povezuje kontinentalni s južnim dijelom Hrvatske te cesta prema Velikoj Kladuši i istočnom dijelu Bosne i Hercegovine. U blizini se nalazi Nacionalni park Plitvička jezera i poznato turističko mjesto Rastoke.

Slunj se smjestio na obalama rijeka Korane i Slunjčice, a nedaleko je i Mrežnica. Jedna od zanimljivosti koje krase grad Slunj su stari obnovljeni mostovi. Trenutno ih je 4 koji su u prometu, a jedan služi samo za šetnju.

Kraj je idealan za šetnju i boravak uz rijeke, puno je šuma i vidikovaca. Za jednodnevne izlete iz metropole ili za odmor na putu prema moru idealno je mjesto. I dan danas se u Slunju kupuju famozne banane koje su bile obavezne u doba kada se nije putovalo auto cestama.

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners