Hosted by: Badel 1862
  • History

Construction site winery Benkovac, Benkovac, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

Benkovac

Benkovac je gradić u unutrašnjosti sjeverne Dalmacije. Dobio je ime po kaštelu kojeg su podigli knezovi Benkovići u 15. stoljeću. Utvrda se nalazi na brežuljku iznad grada i danas se koristi kao zavičajni muzej.

Grad Benkovac nastao je na spoju plodnih polja Ravnih kotara i škrtog krša Bukovice, u okružju čak 5 Nacionalnih parkova i 3 Parka prirode. Ovdje još uvijek žive stari običaji i način života kao i narodne nošnje koje nerijetko i danas nose stariji stanovnici. Benkovac je grad bogate kulturno-povijesne baštine, idilične ruralne atmosfere i slikovitih raznovrsnih pejzaža. Na samo 15 km udaljenosti od mora, Benkovac i njegova okolica skrivaju brojne bisere prirodne ljepote, kulturne i povijesne spomenike. U pitoresknim selima u okolici imat ćete osjećaj kao da je vrijeme stalo, sačuvana je autentična ruralna arhitektura.

U Benkovcu se svake godine organizira manifestacija „Puževim korakom“ – gastro manifestacija, priprema i degustacija puževa, manifestaciji koja promovira još jednu autohtonu gastro priču benkovačkog kraja. A održava se i prvenstvo Hrvatske u utrci puževa, događaj koji je sastavni dio ove priredbe koju redovito prate svi vodeći domaći i strani mediji.

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners