Hosted by: Badel 1862
  • History

Construction site winery Benkovac, Benkovac, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

Benkovac

Benkovac je gradić u unutrašnjosti sjeverne Dalmacije. Dobio je ime po kaštelu kojeg su podigli knezovi Benkovići u 15. stoljeću. Utvrda se nalazi na brežuljku iznad grada i danas se koristi kao zavičajni muzej.

Grad Benkovac nastao je na spoju plodnih polja Ravnih kotara i škrtog krša Bukovice, u okružju čak 5 Nacionalnih parkova i 3 Parka prirode. Ovdje još uvijek žive stari običaji i način života kao i narodne nošnje koje nerijetko i danas nose stariji stanovnici. Benkovac je grad bogate kulturno-povijesne baštine, idilične ruralne atmosfere i slikovitih raznovrsnih pejzaža. Na samo 15 km udaljenosti od mora, Benkovac i njegova okolica skrivaju brojne bisere prirodne ljepote, kulturne i povijesne spomenike. U pitoresknim selima u okolici imat ćete osjećaj kao da je vrijeme stalo, sačuvana je autentična ruralna arhitektura.

U Benkovcu se svake godine organizira manifestacija „Puževim korakom“ – gastro manifestacija, priprema i degustacija puževa, manifestaciji koja promovira još jednu autohtonu gastro priču benkovačkog kraja. A održava se i prvenstvo Hrvatske u utrci puževa, događaj koji je sastavni dio ove priredbe koju redovito prate svi vodeći domaći i strani mediji.

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners

This web site uses cookies for better performance and functionality. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. More information »