• Offline

Zubovići - Dražica, Zubovići, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

weather

16o C 38% 1025 hPa

Beautiful view at the  clear blue sea of Zubovići. In the distance you can see the popular beach Dražica and the characteristic rocks that you can only see on the island of Pag.

Zubovići

Na sjeveroistočnom dijelu otoka nalaze se naselja Vidalići, Kustići, Zubovići i Metajna koji se zajedno nazivaju Barbati. To su mala mirna mjesta izdvojena od buke i gužve idealna za potpuni odmor.

Za Zuboviće možemo reći da su središte Barbata, iako maleno mjesto sa manje od 200 stanovnika. Nekada poljoprivredno i ribarsko naselje, danas je prvenstveno okrenuto turizmu, te je postalo omiljena turistička destinacija osobito za obitelji s djecom, no i za one koje se žele zabavljati na nekoliko kilometara udaljenoj plaži Zrće. Mjesto je smješteno na maloj uzvisini, a panoramom dominira Župna crkva Bezgrešnog začeća. Manjak vegetacije i obilje kamena i ovdje kao i na velikom dijelu otoka daju pečat pejzažu, a posebno lijep pogled pruža se na Paški zaljev.

U samom mjestu proteže se prekrasna šljunkovita plaža Veli Žal, a do druge poznate i pomalo skrivene "robinzonske" plaže u zaseoku Dražica dolazi se vijugavom i uskom stazicom - udaljena je 200-tinjak metara. Točno s druge strane Paškog zaljeva je poznata plaža i kamp Sveti Duh.

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners