STIPE MIOČIĆ: NAJBOLJI TEŠKAŠ SVIH VREMENA HRVATSKIH KORIJENA - Blog - LiveCamCroatia, Explore Croatia
STIPE MIOČIĆ: NAJBOLJI TEŠKAŠ SVIH VREMENA HRVATSKIH KORIJENA

STIPE MIOČIĆ: NAJBOLJI TEŠKAŠ SVIH VREMENA HRVATSKIH KORIJENA

Description: Razbijač mekoga srca, tako bi se mogao opisati Stipe Miočić, jedan od ponajboljih MMA boraca i najbolji teškaš UFC-a svih vremena. Tko je Stipe, i kako je sve počelo?

Kada je na MMA/UFC scenu stupio teškaš Stipe Miočić, za ovu vrstu sporta je počela neka druga era. Era prepuna preokreta i iznenađenja, sa kojom je i ufc klađjenje dobilo potpuno novu dimenziju. Stipe je američki borac mješovitih brilačkih vještina, hrvatskih korijena, koji je u nekoliko je godina od debitanta na borilačkoj sceni postao najbolji teškaš UFC-a svih vremena. Za kladionice, kladioničare, svijet klađenja i posebice e-klađenje, njegov dolazak je donio potrebnu notu uzbuđenja, inovacije, isčekivanja borbi, ali i ponosa među hrvatskim igračima.

Popularizacija UFC-a

UFC (Ultimate Fight Championship) borbe nisu bile toliko popularne među hrvatskim igračima. Sa dolaskom hrvatskih imena na ovu borbenu scenu, porastao je interes za ovim sportom, a time i za klađenjem na odabrane favorite.

I ne samo to, ufc zagreb borbe su postale toliko popularne toliko da je Zagreb bio domaćin pravom spektaklu borbi velikana, održanima u zagrebačkoj Areni na UFC Fight Night-u 86., kaže naš gost ekspert za klađenje, Ivona Kovačić.

Hrvatski korijeni Stipe Miočića

Ovaj veličanstveni MMA borac, Stipe Miočić porijeklo duguje roditeljima, Hrvatima koji su krajem 60-tih godina prošlog stoljeća emigrirali u Ameriku. Stipe je rođen u Euclidu, u američkoj državi Ohio, 1982.godine. Već kao dijete je pokazao izniman talent za sport, i kao školarac se bavio hrvanjem, bejzbolom, američkim nogometom i boksom. Potonji sport se naposlijetku pokazao kao pravi i najbolji izbor za ovoga orijaša visokog 193 cm sa rasponom ruku od nevjerovatnih 203 cm. Kao jedan od najboljih hrvača i boksača u državi Ohio, odlučio se za MMA. Debitirao je u organizaciji NAAFS u veljači 2010. godine, kada je polučio ogroman uspjeh i tehničkim nokautom završio borbu protiv Coreya Mullinsa, dok je u UFC-u debitirao 2011.godine na UFC-u 136 kada je pobijedio Joeya Beltrana i to jednoglasnom sudačkom odlukom.

Stipe Miočić se 2016. godine oženio Amerikankom Ryan Marie Carney, da bi dvije godine kasnije, netom nakon UFC-a 220, dobili kćerku Meelah. Stipe radi kao medicinski tehničar u vatrogasnoj postrojbi. Hrvatski jezik razumije ali ga ne govori tečno i marljivo uči. Za one koji poveznicu nalaze u prezimenu, da, Stipe je također blizak rođak velikog hrvatskog kvizaša Mirka Miočića.

Strelovit uspjeh i veličanstvene borbe

Stipe Miočić je u UFC-u nešto više od 10 godina u kojima je odradio 17 mečeva, gotovo dva po godini, te upisao 14 pobjeda i samo tri poraza. Od svih borbi, najupečatljivije su definitivno bile:

  • Miočić vs. Hunt
  • Miočić vs. Arlovski
  • Miočić vs. Werdum i
  • Miočić vs. Ngannou

Posljednje dvije jesu i uvijek će biti borbe koje su oblježile Stipinu karijeru. Borba stipe miočić vs werdum je za samog Stipu ali i javnost ostavila neizbrisiv trag, i borba je to čiji datum će se još dugo pamtiti i prepričavati. Tog 15. svibnja 2016. godine, pred pred više od 45 tisuća navijača Fabricija Werduma na stadionu u brazilskoj Curitibi, Stipe Miočić je nokautirao dotadašnjeg teškaškog prvaka i na nevjerojatan način uzeo pojas UFC-a. Na tom UFC 198 spektaklu, Stipe je do naslova stigao nevjerovatnim nokautom desnim krošeom već u prvoj rundi borbe.

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners