Hosted by: Platak
  • Offline

Platak - Skijaliste Radesevo, Platak, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

weather

15o C 93% 1027 hPa

Platak

U kvarnerskom gorju, na rubu nacionalnog parka Risnjak, smjestilo se malo skijalište – Platak.

Od Rijeke je udaljeno svega pola sata vožnje, a zbog svog položaja, Platak ima jedinstvenu klimu jer na ovom području dolazi do miješanja mediteranske i planinske klime tako da su zime ovdje uglavnom hladne bez obzira na blizinu mora.

Najviši vrh skijališta je Radeševo odakle je moguće uživati u prekrasnom pogledu na otoke i Kvarnerski zaljev. Na Platku imate razne mogućnosti za kvalitetan i zanimljiv odmor. Možete sanjkati, bordati, skijati ili pak prošetati, popiti kavu i kuhano vino u caffe barovima X-bar i Sova, ili se počastiti dobrim ručkom u planinarskim domovima Sušak (Mali dom) i Platak (Veliki dom).

Na skijalištu je moguće iznajmiti opremu i okušati se u snowboardingu ili skijanju. Za sve početnike tu su učitelji i profesionalci tako da nema mjesta za strah. Na Platku je organizirano i noćno skijanje pod reflektorima na izvrsno osvjetljenim stazama Radeševo 1 i Zavoj 19. Također, na skijalištu se nalazi i takozvana „pokretna traka“ za sve bordere i skijaše kojima je glavna staza preteška. Naravno, sva djeca i svi oni koji se ipak ne osjećaju toliko spremnima da stanu na dasku ili skije, na pokretnoj traci mogu sanjkati. Osim na pokretnoj traci, moguće je sanjkati i na uređenim stazama u dolini Pribeniš.

No, Platak nije savršena destinacija samo zimi. Iznimno je popularan i ljeti, a osobito ga posjećuju zaljubljenici u planine. Ukoliko se odlučite na šetnju uređenim i obilježenim stazama, stići ćete do vrhova Risnjak i Snježnik s kojih možete uživati u prekrasnom pogledu. Svi ljubitelji brdskog biciklizma zaista će voljeti ovo mjesto zahvaljujući makadamskim cestama. Također, možete igrati odbojku na pijesku, košarku, mali nogomet ili iznajmiti mjesto za roštiljanje. Djeca za to vrijeme mogu voziti autiće s pedalama, skakati po trampolinu, igrati se u dječjim parkovima i isprobati vožnju na malom „zip-line-u“ namijenjenom baš za djecu.

#platak #skijalište #risnjak #radeševo #sušak #platak #pribeniš #snježnik

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners