Doživite Omiš uz luksuzni smještaj - Blog - LiveCamCroatia, Explore Croatia
Doživite Omiš uz luksuzni smještaj

Doživite Omiš uz luksuzni smještaj

Omiš je manji grad na jadranskoj obali koji svojim posjetiteljima nudi obilje aktivnosti, što na vodi, što na kopnu, dobre zabave i ukusnih dalmatinskih specijaliteta.

Ove godine odlučite se za aktivni godišnji odmor u Omišu, i to u luksuznim vilama i apartmanima. Lejo vile nalaze se u neposrednoj blizini mora, a opremljene su vrhunskim sadržajem koji će zadovoljiti i najzahtjevnijeg gosta. Dodatne zabavne pogodnosti koje vam se nude zasigurno će vaš boravak učiniti nezaboravnim. Udobno se smjestite na terasu vile i uživajte u prekrasnom pogledu na Jadransko more i okolicu Omiša.

I dan-danas grad prepričava svoju bogatu povijest. Za vrijeme Srednjeg vijeka Omiški gusari su vladali Jadranom više od 3 stoljeća. Samim time, grad nije bio na dobrom glasu. Sve u svemu, Omiški su gusari zajedno s građanima Omiša branili grad od najmoćnijih osvajača, Turaka. U tu svrhu izgrađeno je nekoliko utvrda, primjerice Mirabella i Fortica koje danas svjedoče burnom prošlom vremenu. Osim toga, nalaze se na pješačkim rutama stoga su nezaobilazno odredište planinara koji se zateknu na ovom mjestu.

U čast Omiškim gusarima Omišani svake godine priređuju jedinstvenu turističku manifestaciju pod nazivom Gusarska bitka koja vjerno dočarava i oživljava povijesnu bitku protiv Mlečana iz 13. stoljeća.

Omiš je idealna turistička destinacija i za sve ljubitelje adrenalina. Doživite jedinstveno iskustvo raftinga na Cetini i uživajte u otkrivanju grada iz drugačije perspektive. Bicikliranje je također jedna od opcija. Na raspolaganju vam stoje kilometri uređenih staza što uz obalu, što u unutrašnjosti. I planinari imaju pregršt mogućnosti od kojih svakako treba izdvojiti pješačenje po Mosoru do utvrda Mirabell i Fortica odakle „puca“ prekrasan pogled na ušće Cetine u Jadransko more.

Ne zaboravimo i na brojne omiške plaže koje su uređene i prikladne za sve generacije. Obitelji s djecom mogu se smjestiti na pješčanim i šljunčanim plažama okruženim borovom šumom koja će im pružiti dostatan hlad i zaštitu od sunca. Plaža Brzet je još jedna popularna gradska plaža idealna za romantične parove i oni koji žele istraživati i uživati u ljepotama morskog svijeta. Plaža Slavinj nudi obilje adrenalinskih aktivnosti kao što su vožnja jet-skija, iznajmljivanje pedaline, ronjenje, vaterpolo, picigin i sl. U sklopu svih plaža nalaze se pripadajući ugostiteljski objekti u kojima se možete okrijepiti i osvježiti omiljenim ljetnim koktelima.

Lejo apartmani također se nalaze tik do mora i zasigurno će upotpuniti doživljaj Omiša. Nakon cjelodnevnog uživanja u morskim radostima opustite se u wellness centru i priuštite si odmor kakav zaslužujete.

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners