• History

South on two wheels, Fažana, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

  • Longitude
  • Latitude
  • Publicaton date 28. April 2018.

weather

10o C 57% 1023 hPa

Six bicycles tours will be held as part of the South on two wheel event and the first one will be held at the start of Fažana at 3pm, which is organized by the Southern Istria tourist board for the 4th time. Southern Istria tourist board ((Pula, Vodnjan, Medulin, Fažana, Ližnjan Marčana Barban) on this way popularize cycling and present cycling routes of southern Istria.

Fažana

Nasuprot otočja Brijuni, uz more se smjestila Fažana. Mjesto je to koje je znano još iz davne rimske prošlosti, mjesto ribara i ratara, mjesto kvalitetnog vina i maslinovog ulja, biser zapadne obale.

Prekrasne plaže, prozirno i čisto more, mediteranska klima i vegetacija učinile su Fažanu atraktivnom turističkom destinacijom. Fažana nudi smještaj u kvalitetnim kampovima okruženim gustom borovom šumom te vrhunskim sobama i apartmanima. Fažanu krase prekrasne betonske i šljunčane plaže, a ono što je, između ostalog, čini specifičnom je i „Dječja plaža“ koja je s plitkim ulazom u more namijenjena baš za djecu.

Jedan od najvećih aduta ovog mjesta je definitivno i vrhunska gastronomska ponuda, stoga će svi ljubitelji gastronomije uživati u delicijama mediteranske kuhinje u raznim restoranima i konobama.

Stara jezgra Fažane karakteristična je po starim trgovima i kućama nanizanim tik jedna uz drugu. Od kulturne baštine svakako vrijedi posjetiti crkvicu Sv. Marije Karmelske, crkvu Sv. Kuzme i Damjana, crkvu Sv. Ivana te crkvu Sv. Elizeje.

Na rivi i u luci tijekom ljeta se održavaju različite manifestacije stoga je Fažana izvrsno mjesto za dobru zabavu. Najstarija, a ujedno i najpoznatija manifestacija je „Fešta od srdela“ na kojoj se priređuju natjecanja u povlačenju konopca, veslanju i nošenju ribarskih kašeta. Također, atraktivne manifestacije su još i „Fažanski tanac“, odnosno folklorna skupina mladih iz cijele Istre, ribarska fešta „More na stolu“ na kojoj je moguće uživati u raznovrsnim ribljim delicijama, fešta „Zvizde, sviće i ferali“ u kojoj Fažana daruje svoj svjetlosni nakit moru te brojne druge fešte. Zadnjih nekoliko godina u mjestu je organizirana i biciklijada pod nazivom „Jug na dva kotača“. Riječ je o manifestaciji koju organiziraju turističke zajednice južne Istre s ciljem promocije biciklizma kao vida rekreacije.

Fažana je po svim segmentima savršeno mjesto za odmor. Čisto more, prekrasne plaže, raznovrstan smještaj, vrhunske delicije i zanimljiv sadržaj samo su neki od razloga zašto posjetiti prelijepu Fažanu.

#fažana #istra #brijuni #dječjaplaža #feštaodsrdela #fažanskitanac #morenastolu #zvizdesvićeiferali #jugnadvakotača

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners