Mrzle Drage - Services - LiveCamCroatia, Explore Croatia
Mrzle Drage

Mrzle Drage

Mrzle drage

Skijalište ČELIMBAŠA

Skijalište Čelimbaša nalazi se u mjestu Mrkopalj (824 m n/v) udaljenom 15km od izlaza Delnice autoceste Zagreb-Rijeka, odnosno 10 km od izlaza Ravna Gora. Na vrh (1084 m) vozi vučnica sa tanjurićima ukupne dužine 750 m. Skijalište se sastoji od 3 staze, turističke, crvene – duljine 1350 m, crne – duljine 500 m i sunčane, također crvene – duljine 1000 m. Staze se svakodnevno uređuju strojem za gaženje snijega. Dvije najdulje staze su široke i dovoljno duge stoga pružaju potpuno zadovoljstvo prilikom skijanja. Postoji i par prijelomnica te je nagib u potpunosti u skladu s crvenom oznakom staze. U podnožju vučnice nalazi se parkiralište za 100 automobila..

Naglasimo i to da Mrkopalj sa okolicom raspolaže solidnim smještajnim kapacitetima, većinom privatnim. Također, u samom podnožju skijališta nudi se smještaj u Skijaškom domu od 20 ležaja , a za skupine iznad 10 posjetitelja organiziramo prehranu. U mogućnosti smo organizirati i školu skijanja u suradnji sa kvalificiranim učiteljom skijanja. Skijalište radi četvrtak, petak, subotu i nedjelju. Napomena; na preporuku HGSS-a donesena je Odluka o zabrani skijanja za snowbordere iz razloga što se uslijed vučenja bordera uz uzlaznu stazu vučnice zagladi trag zbog čega postoji potencijalna mogućnost isklizavanja ostalih skijaša, odnosno njihovog ozlijeđivanja na uzlaznoj stazi vučnice. Stoga preporučujemo korištenje obližnjih skijališta koja imaju sedežnicu.

Skijalište BEGOVO RAZDOLJE

Begovo Razdolje najviše je naseljeno mjesto u Hrvatskoj smješteno na 1078 metara nadmorske visine, na zapadnim obroncima Bjelolasice. Skijalište je smješteno u centru mjesta, a opslužuje ga vučnica. Nedaleko od staze nalazi se hotel Jastreb, a u mjestu je moguć i boravak u privatnom smještaju, u karakterističnim goranskim kućicama, uz bogate okuse domaće kuhinje. Begovo Razdolje okruženo je prekrasnim planinama i šumskim stazama te je zanimljivo planinarima i šetačima, a idealno je mjesto i za visinske pripreme sportaša. OBAVIJEST; Hotel Jastreb i skijalište Begovo Razdolje kupljeno je od strane privatnog investitora i trenutno se izvodi rekonstrukcija cijelog objekta tako da skijalište nije u funkciji do daljnjega

Biatlonski centar ZAGMAJNA

Biatlonski centar Zagmajna smješten je većim djelom u crnogoričnoj šumi i nalazi se na 900 m n/v. HBC Zagmajna raspolaže s 4,5 km uređenih staza za skijaško trčanje kao i strelištem za biatlon. Međutim, HBC Zagmajna nije samo zimska destinacija. Naime, postojeće skijaške staze postaju ljeti mountain-bike staze ili pak staze za ugodnu šetnju u hladovini crnogorične šume. Na ulazu u samu Zagmajnu nalazi se sportska kuća sa natkrivenom terasom na kojoj se može pripremiti roštilj. Pripremu staza na BC Zagmajna radi SK Bjelolasica te vas stoga upućujemo na facebook stranicu kluba na kojoj možete direktno postaviti upit u svezi uređenosti nordijskih staza.

Nordijski centar VRBOVSKA POLJANA

Nordijski centar Vrbovska poljana nalazi se u JZ podnožju Bjelolasice, na 1240m i udaljena je od Begovog Razdolja 7 km. Na Vrbovskoj poljani održana su mnoga nordijska natjecanja tijekom zimskih mjeseci pošto na njoj uvijek ima snijega. U neposrednoj blizini Vrbovske poljane nalazi se planinarska kuća Jančarica kojom upravlja PD Bijele stijene iz Mrkoplja sa koje se kreće u pohod na Strogi rezervat prirode Bijele i Samarske stijene. Sve zajedno čini Vrbovsku poljanu pravom turističkom destinacijom i ljeti poglavito za planinare rekreativce, zatim bicikliste te sve ostale organizirane turističke skupine koje uživaju u prirodi.

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners