Pratite Snow Queen Trophy na Sljemenu!

Sljeme je vrh Medvednice koja se nalazi na 1033 metara nadmorske visine. Jedno je od najdražih izletišta Zagrepčana. Do Medvednice vodi asfaltirana cesta, te mnoge pješačke staze. Ovdje se nalazi skijališna staza gdje se održava utrka Svjetskog skijališnog kupa, Snježna Kraljica. Snježna kraljica Naziv je za žensku slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa. Održava se u […]

Sljeme je vrh Medvednice koja se nalazi na 1033 metara nadmorske visine. Jedno je od najdražih izletišta Zagrepčana. Do Medvednice vodi asfaltirana cesta, te mnoge pješačke staze. Ovdje se nalazi skijališna staza gdje se održava utrka Svjetskog skijališnog kupa, Snježna Kraljica.

Snježna kraljica

Naziv je za žensku slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa. Održava se u Hrvatskoj, na Sljemenu od 2005. godine. Izvorni naziv utrke je Zlatni medvjed, koji je promijenjen u čast Janice Kostelić. Zbog njenih sportskih uspjeha ova je utrka dodijeljena na organizaciju Hrvatskoj i Zagrebu. Skija se na Crvenom spustu. Trofej koji se dodjeljuje pobjednici je kristalna kruna kojom se kruni, na kojoj je ugravirano njeno ime, dobiva plašt i sjeda za prijestolje kao kraljica. Janica Kostelić je na Snježnoj kraljici 2006. godine odvezla možda i najbolju utrku u svom životu osvojivši 3. mjesto. Ona je prva hrvatica koja je osvojila medalju na Svjetskom kupu u skijanju.

Snježni kralj

Naziv je za mušku slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa. Utrka se na Sljemenu održava od 2008. godine. Skija se na Crvenom spustu. Svake godine na utrku dođe do 20 000 posjetitelja. Ivica Kostelić tri puta je došao do 2. mjesta, 2008., 2009., 2011. godine.

ivicajanica

Facebook komentari

Prijavite se na newsletter

Upišite svoju Email adresu i primajte informacije o LiveCamCroatia.

Naši partneri

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »