• Live

Tribunj, the city center, Tribunj, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

weather

13o C 50% 1022 hPa

This small medieval town is packed with old stone buildings and traditional konobas, which add to its authenticity. On the small peninsula, which is connected to Tribunj by an old stone bridge, you can find various entertainment facilities, but you can also rent a boat. The camera is pointed at the spot where each summer a traditional donkey race is held for the enjoyment of locals and tourists alike.

Tribunj

Tribunj je malo ribarsko mjestašce koje se nalazi tik uz Vodice. Tribunj zrači šarmom autentičnog, malog i slikovitog dalmatinskog mjesta. Uske, kamene uličice i tek jedan maleni kameni most koji povezuje otočić sa kopnom čine Tribunj zaista specifičnim i idealnim mjestom za mir i odmor. Upravo taj mir i idila glavne su kvalitete ovog mjesta, no svakako da nisu jedine. Rijetkost je da u srcu sezone možete pronaći lokaciju i plažu gdje neće vrvjeti od ljudi, no Tribunj nema problem s tim. Dapače, tribunjske plaže idealne su za sve one koji na plažu dolaze odmoriti tijelo i dušu, pročitati knjigu i uživati u miru. Za razliku od krcatih i životom punih vodičkih plaža, tribunjske plaže savršeno su mjesto za odmor. Plaže su uglavnom šljunčane, a ona koja nosi titulu najljepše je plaža Sovlja.

Osim mira i divnih plaža, Tribunj se bez sumnje može pohvaliti i kvalitetnom gastronomskom ponudom. U ovom malom mjestu smjestio se velik broj autentičnih konoba i vrhunskih restorana. Jedna od specifičnosti ovog mjesta je i ta da kada ribari dođu s mora, Tribunjska riva postane izlog svježih rakova i riba koji se mogu kupiti tu ili ih se kasnije mogu isprobati u konobama i restoranima.

Autentičnu sliku ovog mjesta upotpunjuje i prekrasan pogled na Lukovnjak, Logorun, Prišnjak i Sovljak – četiri otoka tribunjskog arhipelaga.

Iako mirno mjestašce, Tribunj je iznimno bogat raznim programom i zbog toga privlači zaista velik broj turista. Svi ljubitelji sporta i rekreativci imaju priliku uživati u boćanju, malom nogometu, tenisu te u školi ronjenja i jedrenja.

Kao što je to običaj u svakom drugom dalmatinskom mjestu, tako se i u Tribunju ljeti održavaju dvije tradicionalne fešte – Tribunjska noć i Ribarska noć. Tribunj je iznimno popularan i po magarećim trkama koje se održavaju već dugi niz godina i svake godine privuku tisuće posjetitelja. 

#tribunj #plaže #sovlja #ribarskanoć #tribunjskanoć #magarećetrke #lukovnjak #logorun #prišnjak #sovljak

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners