Hosted by: TZ Slano
  • Live

Slano web cam, Slano, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

weather

9o C 47% 1012 hPa

Slano

Slano je maleno mjesto koje se skrilo u jednom prekrasnom zaljevu dugačkom oko dva kilometra. Ono je jedno od najslikovitijih mjesta dubrovačke rivijere bogato gustim borovim šumama, maslinicima, dugom kulturno-povijesnom tradicijom te raznolikim znamenitostima iz daleke prošlosti.

Slano je naseljeno još od prapovijesnog doba, a dokaz tomu su pronađeni ostaci kasteljera. Od mjesta u kojem su se ljudi uglavnom bavili poljoprivredom, voćarstvom, ribarstvom, vinogradarstvom i maslinarstvom, Slano se razvilo u pravu turističku destinaciju koju danas posjećuju brojni turisti. A kako i ne bi pored svih ljepota koje pruža. Kristalno čisto more, predivne uvale i plaže – pješčane, šljunčane, kamene, betonirane, ma kakve god vam srce zaželi naći ćete u Slanom. Zbog plaža s plitkim ulazima u more, Slano je idealna destinacija za obitelji s malom djecom.

Mjesto nudi brojne mogućnosti za organizaciju dnevnih izleta u bogato zaleđe, na obližnje otoke te ostala prekrasna mjesta dubrovačke rivijere. Osim Dubrovnika, Slano je relativno blizu poluotoku Pelješcu, kao i otoku Mljetu te Elafitskim otocima stoga svakako posjetite barem jednu od navedenih lokacija koje će vas bez sumnje impresionirati svaka na svoj način.

Za sve one koji žele svoj odmor provesti u tišini i miru, Slano je savršena lokacija. Ali i za sve one koji žele provesti aktivan odmor, Slano nudi razne aktivnosti poput nogometa, rukometa, tenisa, odbojke na pijesku, košarke, biciklizma, jedrenja, ribarenja te ostalih vodenih aktivnosti.

Nipošto nemojte otići iz mjesta bez da se upoznate s gastronomijom ovog kraja te kušate razne ukusne specijalitete u vrhunskim restoranima. Ukoliko tragate za mirnim, opuštajućim odmorom u netaknutoj prirodi i kraju koji je spoj povijesti i suvremenog života, definitivno biste trebali posjetiti Slano.

Istražite i otkrijte sve čari, bogatstva i atrakcije ovog prekrasnog kraja. Ovo malo, no ipak sadržajem bogato mjesto osvojit će vas na prvi pogled. A ukoliko se odlučite posjetiti ga, gotovo pa smo sigurni da ćete se vrlo skoro ponovno vratiti!

#slano #dubrovačkarivijera #mljet #pelješac #elafitskiotoci #dubrovnik

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners