TZ Pakoštane
  • Offline

Pakostane - panorama, Pakoštane, LiveStreaming live cameras from Croatia

Hosted by: TZ Pakoštane

Camera info

weather

23o C 35% 1018 hPa

Pakoštane

Maleno mjesto koje se nalazi u samom središtu jadranske obale, u zadarskoj županiji. Ima jedinstveni položaj između Vranskog jezera i mora. Vransko jezero je na ovom području bilo od velike važnosti kroz povijest pa sve do danas zbog izvora pitke vode. Pakoštane sa svojom ljepotom okružuju parkovi prirode Telašćica i Vransko jezero, te nacionalni parkovi Plitvička jezera, Krka, Paklenica i Kornati. Ako želite uživati u plažama, onda ste na pravom mjestu, Pakoštane imaju pješčanu, šljunčanu i kamenu plažu koje se nalaze u borovoj šumi. Ovdje prevladava blaga mediteranska klima. Ljeta su vruća i suha, a zime blage i kišne. Glavna grana gospodarstva na ovom području je su turizam, ribarstvo i nešto manje stočarstvo. Povijest Pakoštana seže još u kameno doba. Iz brončanog doba na ovom području nađene su ratne sjekire. Ovo mjesto prvi put u povijesti se spominje kao Pakosene u 15. stoljeću. Pakoštane su za vrijeme turskih osvajanja često pustošene i pljačkane, nakon čega u mjestu ostaje desetak obitelji bez crkve i župnika.

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners

This web site uses cookies for better performance and functionality. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. More information »