• Offline

Marija Bistrica - the shrine, Marija Bistrica, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

weather

1o C 99% 1011 hPa

Marija Bistrica

Najpoznatije i najposjećenije svetište Majke Božje u nas Hrvata je Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Smješteno među pitomim brežuljcima Hrvatskog zagorja. U Mariju Bistricu već se stoljećima slijevaju vjernička mnoštva iz svih hrvatskih krajeva i inozemstva; ali i pojedinci koji ovamo dolaze u tišini osobnoga hodočašća, tražeći i nalazeći svoj duhovni mir. Bistrica ime dobiva po  potoku koji protječe kroz mjesto. 

Kip Majke Božje Bistričke koji potječe iz 15. stoljeća nekim je čudom izjegao veliki požar u kojemu je oštećena čitava crkva osim glavnog oltara s kipom Majke Božje Bistričke, te se od tog dana smatra čudom.

Zapisana su mnoga milosna uslišenja na ovom svetištu od samog početka njegovog postojanja pa sve do danas, što dokazuje ljubav i poštovanje hrvatskog naroda prema Majci Božjoj. U ovom svetištu osim što se organiziraju mnoga hodočašća, osim što svakodnevno ljudi iz Hrvatske, ali i iz cijeloga svijeta dolaze, zabilježena su mnoga čuda, ozdravljenja, pa isto tako i ukazanja Gospe. 

 

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners