Hosted by: Grad Labin
  • Live

Labin, Old town, Labin, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

weather

14o C 55% 1020 hPa

The City Council building offers a view of the Old Town of Labin. Former Albona boasts numerous historical and cultural attractions. In the distance there's the city clocktower, while the foreground is dominated by the parking lot on Tito's Square and the surrounding buildings. To the left and right stand cafe Velo Kafe and restaurant Napoli.

Labin

Na istoku Istre smjestio se maleni srednjovjekovni gradić Labin. Riječ je o gradu koji odiše bogatom poviješću i kulturnim naslijeđem te se s razlogom naziva gradom umjetnika i galerija.

Glavni gradski trg ovog gradića osvojit će vas na prvi pogled zahvaljujući sačuvanoj loggiji te različitim simbolima iz doba vladavine Venecije. Sastoji se od dva dijela – starog grada i novog naselja Podlabina. Šetajući kroz ovaj grad dobit ćete osjećaj kao da šećete kroz jedan veliki muzej koji vodi od gradskih vrata, preko lože, lapidarija, palače do baroknih pročelja plemenitaških obitelji. Upravo iz tog razloga, Labin je mjesto koje privlači posjetitelje koji preferiraju kulturni turizam te sve ljubitelje povijesti i starina.

Ukoliko se popnete na vrh starog grada moći ćete uživati u prekrasnom pogledu na Kvarner, Velebit, Rabac, Gorski kotar te zelenu uvalu Prklog koja zbog svoje iznimne ljepote nosi titulu zaštićenog krajolika. Labin je također poznat i kao rudarski grad stoga svakako vrijedi posjetiti Narodni muzej koji priča priču o rudarskoj prošlosti grada. Uređen je zaista impresivno te je kao takav poseban u ovom dijelu Europe.

Iako povijesni gradić, Labin nije ostao „zarobljen“ samo u prošlosti. Ovo je grad koji živi i koji se neprestano razvija te se otvara sve veći broj atelijera i galerija. U Labinu se nalazi i stjecište mlade generacije, odnosno popularni multikulturalni centar.

Kraj srpnja i početak kolovoza idealno su vrijeme za posjetiti ovaj gradić jer se tada održava festival „Kulturno ljeto“. Osim povijesnih bogatstava, Labin je bogat i vrhunskom gastronomskom ponudom stoga ne propustite priliku nešto kvalitetno „prigristi“.

A ukoliko imate želju okupati se u kristalno čistom i bistrom moru azurne boje, posjetite labinski turistički eksponirani dio – Rabac te uživajte u destinaciji bogatoj mediteranskim raslinjem i prekrasnim bijelim šljunkovitim plažama. 

#labin #istra #galerije #povijest #umjetnost #starigrad #podlabina #kulturnoljeto #rabac

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners