• Offline

Barban - Trka na Prstenac, Barban, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

weather

12o C 62% 1020 hPa

Barban

Barban je malo slikovito srednjevjekovno naselje akropolskog tipa u južnom dijelu istočne Istre, smješteno 28 km sjeveroistočno od Pule, iznad doline rijeke Raše. Gradić bogate povijesti ima jako puno spomenika prošlosti i niz zanimljivosti koje vrijedi posjetiti.

Dobro očuvana arhitektonska zdanja iz razdoblja baroka i gotike, freske i glagoljski zapisi, crkve, palače i gradske zidine te, čine Barban izuzetno atraktivnim izletištem i destinacijom svih zaljubljenika u kulturno-povijesnu baštinu.

Zbog velikog razvoja turizma, mještani Barbana su se okrenuli agroturizmu, te spojili te dvije gospodarske grane. Okolica Barbana pogodna je za lovni turizam jer je okolica zajedno sa šumama i dolinom rijeke Raše puna ptica i divljači te za jahanje koje je u zadnje vrijeme sve popularnije. Bogata zemlja daje kvalitetna vina, pa se svakako Barban može podičiti i brojnim vinskim podrumima. Barban je prava destinacija, u svako godišnje doba, za obiteljski odmor, znanstveni rad ili romantičare koji vole samoću i mir.

Viteška igra Trka na prstenac koja se održava svake godine u kolovozu je također vrlo poznata i ono zbog čega turisti dolaze u Barban.

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners