Hosted by: TZ Bale
  • Live

Bale - Kaštel Soardo Bembo, Bale, [ Right now, LIVE ] LiveStreaming cameras from Croatia

Camera info

weather

7o C 56% 1016 hPa

Bale

Divotu i čar Bala, prekrasnih uličica, mirisa mora i mediteranske vegetacije, kao i prekrasne zalaske sunca, definitivno svatko treba doživjeti. Teško je uopće odlučiti odakle započeti priču o ovom specifičnom mjestu. Spomenut ćemo najprije fascinantne livade prepune cvijeća i leptira kakve možda nećete vidjeti nigdje na svijetu. Mjesto je to gdje možete vidjeti čak 390 vrsta leptira, pa se s razlogom Općina Bale često naziva i „općinom leptira“.

Još jedna od divota Bala je i njezina netaknuta obala koja će vas zaista impresionirati. Ukoliko ste ljubitelji kampiranja, u kampovima Mon Perin možete provesti vrhunski odmor. Također, svi oni koji više preferiraju hotele i apartmane, moći će se odlučiti za neki od brojnih različitih smještaja.

Mjesto je prepuno znamenitosti i arheoloških nalazišta stoga svakako vrijedi posjetiti župnu crkvu, palaču Soardo-Bembo, gradsku ložu, dijelove rimskih vila, ostatke starih cesta …

Mnogi posjećuju Bale kako bi vidjeli paleontološke i ornitološke eksponate u Multimedijalnom centru „Ulika“. Nekada davno to je bio obični, zapušteni prostor, a danas je to mjesto vrhunskih izložbi među kojima se ističe već tradicionalna izložba „Castrum Vallis“.

Za Bale možemo reći da su riznica autohtonih vrsta maslina te vrhunskih vina i sireva, stoga kao najbolji „suvenir“ iz ovog gradića kući ponesite neki od autohtonih proizvoda.

Bale imaju i najljepšu sportsku dvoranu na svijetu. Da, upravo Bale imaju dvoranu koja je 2008. godine u Barceloni na Svjetskom festivalu arhitekture osvojila prvu nagradu u kategoriji sportskih objekata.

Ljubitelji aktivnog odmora obožavat će Bale zbog brojnih pješačkih i biciklističkih staza. Također, možete uživati i u tenisu, pecanju, jahanju, jedrenju, ribolovu…

Ukoliko želite posjetiti mjesto u kojem žurba ne postoji, mjesto uživanja, odmaranja i opuštanja, dođite u Bale i uživajte u prekrasnim prizorima te mirisima ružmarina, kadulje, lavande koji će vam opustiti i dušu i tijelo. Osjetite tišinu koja vlada uličicama ovog grada, guštajte u prirodnom zelenilu i morskom plavetnilu.

#bale #općinaleptira #monperin #kamp #palača #soardobembo #castrumvallis

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners