• History

13th Days of honey, Association of beekeepers "Lipa" Pazin

Camera info

weather

7o C 52% 1024 hPa

Program 2018.

The exhibition is open on February 23, 2018, from 10:00am to 08:00pm and on February 24, 2018, from 8:00am to 07:00pm. Entrance to the exhibition and lectures is free.

time FRIDAY, February 23, 2018.
10:00am
A ceremonial opening
06:00pm
Award ceremony for best-rated honey types

(lecture hall)
- occasional program
- Beekeeping association</ p>

time SATURDAY, February 24, 2018
9:30am – 01:30pm
Professional - Educational Set (lecture hall)

Lecture program:

9:30am – 10:15am
  Presentation of LAG strategy "Central Istria"LAG Central Istria

10:15am – 10:30am
"Honey of Croatian apiaries"– Hrvatska poljoprivredna agencija

10:30 – 11:30
Good technological practice in beekeepingKlavdijo Babič (Slovenia) - Field Advisor in Beekeeping

11:30 – 12:30
Professional breeding of queen bees – Dipl. Ing. Miroslav Kobra - president of the Breeders' association of selected queen bees Croatia

12:30 – 13:30
“Troubles with illnesses” (keeping a bee illness under control) – prof.dr.sc. Nikola Kezić

Pazin

U srcu istarskog poluotoka, u takozvanoj Zelenoj Istri smjestio se Pazin. Riječ je o gradu bogate kulturno-povijesne baštine kao i brojnih prirodnih ljepota.

Od prirodnih ljepota posebno valja istaknuti kanjon Pazinske jame koji je posjetiteljima dostupan u formi Poučno pješačke staze gdje se ovisno o željama i zainteresiranosti organiziraju speleo avanture do podzemnog jezera.

Kulturno-povijesnih znamenitosti je također veliki broj, osobito prekrasnih crkvi i crkvica. Nipošto nemojte otići iz Pazina a da ne posjetite Muzej Grada Pazina, Etnografski muzej Istre, Državni arhiv u Pazinu, Pučko otvoreno učilište Pazin, Gradsku knjižnicu i Kuću za pisce

Osim prirodnih i kulturnih bogatstava kada govorimo o Pazinu najviše pozornosti treba dati manifestacijama kojih je ovdje uistinu mnogo. Iz mjeseca u mjesec, ovdje se organiziraju raznorazni događaji na kojima se stanovnici i posjetitelji mogu zabaviti i okusiti delicije Istre.

Također, grad i brojne udruge organiziraju zanimljive manifestacije kojima se obilježava svaki značajan datum ovog prekrasnog grada burne prošlosti. Život u Pazinu je uistinu obogaćen zabavnim, kulturnim te gospodarskim sadržajima zbog čega ga kao omiljenu destinaciju navodi veliki broj posjetitelja iz cijele Europe, ali i svijeta. Jedna od najatraktivnijih kulturnih manifestacija je Pazinski samanj (sajam). Na sajmu je moguće pronaći "sve i svašta" - od tradicionalnih seoskih proizvoda poput voća, povrća i cvijeća do kosira i rankuna iz lokalnih kovačnica te raznoraznih tekstilnih proizvoda.

Svatko tko je barem jednom posjetio Pazin, kao njegovu glavnu kvalitetu ističe ljubaznost i gostoprimstvo domaćina zbog kojih se uglavnom i vraćaju.

Ukoliko razmišljate o posjetu gradu koji odiše poviješću, prirodnim ljepotama, a u ponudi ima i vrhunski program bogat zabavnim i kulturnim manifestacijama, na pravom ste mjestu. Zapravo, niste još, no posjetite li Pazin definitivno ćete biti.

#pazin #istra #zelenaistra #pazinskajama #pazinskisamanj #poučnopješačkastaza

 

Facebook comments

Sing up for newsletter

Enter your e-mail address to receive informations about Live Cam Croatia. (E-mail address is used only for the purposes of sending promotional offers and news, is not publicly visible)

Our partners