U riječku luku uplovio je Greenpeaceov Rainbow Warrior III

U riječku luku uplovio je Greenpeaceov Rainbow Warrior III

U sklopu europske turneje »Više Mediterana, manje plastike«, čuveni Greenpeaceov brod Rainbow Warrior III uplovio je u riječku luku,a trenutno se nalazi na turneji za zaštitu Sredozemlja od plastike.

Na žalost, sve više se proizvodi plastike za jednokratnu uporabu,a ta ista plastika pretvara naša mora u najveća odlagališta otpada na svijetu, pa tako i naše prekrasno Jadransko more. Plastika, koja se u našem okolišu zadržava i stotinama godina, guši naša predivna mora, ubija morske životinje i ulazi u hranidbeni lanac te recikliranje nije dovoljno.

Mediteran je pod najezdom plastike i zato ga pokušajmo spasiti!

Rainbow Warrior je prije Hrvatske posjetio Španjolsku i Italiju, gdje je Greenpeace sa znanstvenicima provodio istraživanje mora, a iz Jadrana nastavlja svoju turneju prema Grčkoj i Bugarskoj. Rainbow Warrior III prvi je brod projektiran i sagrađen po mjeri Greenpeacea, pri čemu se maksimalno vodilo načelima održivosti i zaštite okoliša.

Uključite se i Vi u Greenpeaceovu europsku kampanju simboličnim doprinosom, potpisivanjem peticije „Spasimo Mediteran od najezde plastike“ koja će biti upućena Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Kampanjom se traži donošenje zakona koji će eliminirati plastiku za jednokratnu upotrebu, a mijenjanjem navika građana i proširenom odgovornošću proizvođača poboljšati trenutno stanje.

Zajedno smo jači i možemo utjecati da nam mora budu čišća i plavija!
http://www.greenpeace.org/croatia/hr/Postani-aktivan/Spasimo-Mediteran/

http://www.livecamcroatia.com/najljepse-marine-i-lucice-hrvatske/rijeka-pogled-na-rivu-uzivo-web-kamera/

Sorry, comments are closed for this post.