Home

Nacionalni Parkovi i Parkovi Prirode uživo web kamere

BESKRAJNE LJEPOTE
Nacionalni parkovi u Hrvatskoj

Pravo bogatstvo Hrvatske je netaknuta priroda. Malo se koja zemlja može podićiti da na tako maloj površini ima čak 8 nacionalnih parkova, koji su svi od reda mamac za turiste iz cijeloga svijeta.

Priču o nacionalnim parkovima započet ćemo s Brijunima. Ta skupina otočića, nedaleko od Pule, prava je turistička atrakcija, ne samo zbog prirodnih ljepota, nego i radi toga što je nekoć to bila rezidencija Josipa Broza, što je dodatni mamac za turiste. Dolazili su tamo čelnici mnogih država te ostavljali zanimljive poklone, tu je i zoološki vrt, a pogled turista često je usmjeren na predivno tirkizno plavetnilo.

U svjetskim razmjerima najpopularnija su Plitvička jezera. Taj pitoreskni kraj zahvaljujući predivnim slapovima, prirodi i jezerima prometnuo se u jedno od vodećih turističkih atrakcija u Hrvatskoj. Svake godine rijeke turista slijevaju se na Plitvice kako bi mogle uživati u netaknutoj prirodi, daleko od velikih gradova, užurbanosti i stresa.

Posjet Sjevernom Velebitu i Paklenici idealan je ukoliko volite planinariti, te ste zaljubljeni u visine i nepregledna prostranstva. Nacionalni park Risnjak također je odlično mjesto ako planinarite.

Slično kao Plitvice, i rijeka Krka sa svojim slapovima može se podićiti velikim brojem turista koji tijekom godine posjete ovaj nacionalni park. Posebno je poznat slap Skradinski buk u čijem šumu i ljepoti turisti najviše uživaju. Rijeka Krka nudi priliku i za kupanje, kao i brojne druge sadržaje.

Konačno, stigli smo do naših otočnih nacionalnih parkova – Kornati i Mljet, prije je tu spadalo i Lastovo. Kornati su velika skupina otočića, koji pažnju turiste plijene prekrasnim okružjem mora i otoka, dok je Mljet isto tako sjajna turistička lokacija, jer ima raskoš biljnog i životinjskog svijeta, te prirodu u svoj njezinoj ljepoti.

 

Najljepši gradovi Hrvatske