Tradicionalna manifestacija ‘Na tragu goranske starine’

Kamera na Petehovcu, pogled na Delnice:
Delnice
TZ Delnice

Tradicionalna manifestacija ‘Na tragu goranske starine’ ponovno se vraća u naš grad, ovaj puta na nešto višu nadmorsku visinu – na Štimčev vrh, u Planinski centar Petehovac.
Etno – kulturno – zabavna manifestacija uprizoruje tradicijska zanimanja, običaje i zanate naših starih, koji su tijekom ljetnih mjeseci boravili i radili na visoravni Polane, vikend naselju nedaleko grada Delnica.

15. po redu manifestacija ‘Na tragu goranske starine’ održat će se u subotu, 11. srpnja od 10,30 sati u Planinskom centru Petehovac.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupaju zbor i folklorna skupina KUD-a Delnice, Ravnogorski tamburaši, Davor Grgurić, svirači heligonke, dok će se za dobro raspoloženje u zabavnom dijelu programa pobrinuti band ‘A je to’.
Okosnica manifestacije su goranska košnja, žaganje trupaca pilom amerikankom i svrdlanje, u čemu se mogu okušati svi zainteresirani. Također pripremamo natjecanje u potezanju konopa i boćanje.
Za odličnu gastronomsku ponudu brine PC Petehovac, a osobiti specijalitet manifestacije je domaći maslac (putar) kojeg na licu mjesta prave ‘žvajkarice’.

Organizatori manifestacije su TZ Grada Delnica i PC Petehovac.

Pozivamo Vas da i Vi budete dio ovog kulturno – etno događaja!

delnice

Sorry, comments are closed for this post.