Novi Vinodolski – web kamera – Prijenos uživo – Turizam u Hrvatskoj!


Prikaži web kameru na svojoj web stranici ili blogu. Zaljepi kod gdje želiš da se prikazuje kamera:
<a href="http://www.livecamcroatia.com/kamere/primorsko-goranska/novi-vinodolski-uzivo/" target="_blank"><img src="http://cdn-01.whatsupcams.com/snaps/hr_novivinodolski1/hr_novivinodolski1.jpg" title="Live Cam Croatia" alt="Live Cam Croatia"/></a>
Timelapse
timelapse
prijenos_by_lcc

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Korzo Hrvatskih Branitelja, Novi Vinodolski 45.128872, 14.790042 Novi Vinodolski, Korzo Hrvatskih Branitelja

Webcam hosted by:

hosted_by_n_vinodolski

TZ Novi Vinodolski

Turistička zajednica grada NOVI VINODOLSKI

Turistička zajednica grada NOVI VINODOLSKI

KONTAKT

Turistička zajednica grada Novi Vinodolski
Kralja Tomislava 6,
51250 Novi Vinodolski
Tel.: +385 51 791 171
Fax.: +385 51 244 306
e-mail: info@tz-novi-vinodolski.hr

O gradu
Novi Vinodolski

Novi Vinodolski

Grad Novi Vinodolski je grad koji ima daleku prošlost. U četvrtom stoljeću prije Krista na ovom području su obitavala poznata plemena Ilira – Japodi i Liburni. Oni obitavaju u ovom području sve do 1. Stoljeća, kada dolazi do njihovog raspada dolaskom Rimljana. Rimljani učvršćuju svoju vlast i postavljaju jake pomorske i trgovačke veze.
Na području Novog Vinodolskog , hrvatski kneževi Frankopani i Zrinski su imali dugo utjecaja. Novi Vinodolski je bio dio kraljevine Dmitra Zvonimira. Novi Vinodolski prvi put se spominje u 12. stoljeću od kada potječe Vinodolski Zakonik, koji je ujedno važan dio hrvatskoga pisma.
Na području Novog Vinodolskog do 19. Stoljeća vladale su epidemije kuge, nakon čega pada u ruke austrijske i francuske vlasti. Do oslobođenja dolazi u 20. Stoljeću. Nakon oslobođenja Novi Vinodolski počinje razvijati pomorske veze, jačati svoj turizam koji je sve do danas nosi ime kao jedna od najljepših destinacija.

Događanja
Ružica Vinodola

Ruzica-Vinodola

Ova priča seže još u davnu prošlost, od vladanja hrvatske plemićke obitelji Frankopana. Prema priči, nakon završetka berbe u vinogradima, među beračicama se je birala Ružica, koja je bila najljepša i najmarljivija. Nakon toga bi je okitili vinovom Lozom i uz starinske zvuke odveli u grad.
Na temelju ove priče osmišljena je i današnja Ružica. Ova manifestacija se održava u 8. mjesecu.