Home

Goran Čolak – Obaranje svjetskog rekorda u ronjenju na dah

23 minute i jedna sekunda bez zraka, Goran Čolak, oborio svjetski rekord!

PROJEKT POGLED U PLAVO ZA GUINNESSA

Već nekoliko godina unazad čitamo vijesti o njegovim rekordima i pobjedama. Goran Čolak je najbolji hrvatski ronioc na dah. Trenutno drži dva svjetska rekorda po AIDI (svjetska udruga za ronjenje) i CMAS-U u disciplini dinamike s perajama (281m), te dinamici bez peraja (225).

On je također i hrvatski rekorder u disciplini slobodnog poniranja gdje je dosegnuo dubinu od 90 metara. Osim svojih rekorda, ima i višestruke pobjede raznih prestižnih natjecanja u ronjenju (9 zlatnih medalja, 3 srebrne medalje, 2 brončane medalje).

Nekoliko godina unazad obara Guinnessov rekord u ronjenju na dah. Prošle godine, u rujnu, na Trgu bana Jelačića Goran Čolak je zaronio 22 minute i 30 sekundi i time srušio svjetski rekord.

Ovosezonski spektakl u ronjenju na dah održat će se na otoku Viru, na Trgu svetog Jurja kod Virske rive gdje je postavljen montažni bazen. Spektakl će se održati 20. i 21. lipnja.
U sklopu projekta “POGLED U PLAVO – promocija Hrvatske kroz ronjenje” Goran Čolak pokušat će ponovno ući u Guinnessovu knjigu rekorda, gdje će probati zadržati dah 22 minute i 30 sekundi, te ostaviti sve prisutne bez daha.

Cijelom događaju ekskluzivno možete posvjedočiti uživo na Live Cam Croatia, web streaming prenosit će se uživo sa dvije web kamere od kojih je jedna pod vodom.