Makarska – Web kamera – Turistička kamera, uživo!

prijenos_by_lcc

loading map - please wait...

Makarska 43.290744, 17.019721 Live!

Webcam hosted by:

hosted_by_makarska

Videos

2013. Video snimke

Oglasi

Makarska City Bay Studios

Otmjen objekt Makarska City Bay obnovljen je 2012. godine i smješten svega nekoliko koraka od plaže, a uključuje studije za samostalan boravak s besplatnim bežičnim pristupom internetu (Wi-Fi), LCD TV-om sa satelitskim programima i klima-uređajem. Studiji se nalaze u mirnom dijelu Makarske, samo 3 minute hoda od središta grada i zanimljivog noćnog života.

Sve smještajne jedinice sadrže čajnu kuhinju s hladnjakom i električnim kuhalom za vodu. Iz apartmana se pruža pogled na Jadransko more i okolni park, a gostima je na raspolaganju zajednička terasa.

Park prirode Biokovo nudi krasne mogućnosti za pješačenje u netaknutoj prirodi, a udaljen je 20 minuta vožnje. Zračna luka Split nalazi se na 60 km od studija Makarska City Bay.

Moguće je dogovoriti izlete i uslugu prijevoza uz nadoplatu.

Više o ovome, kao i rezervacije potražite: OVDJE

Znamenitosti

Znamenitosti Makarske

Franjevački samostan

Franjevački samostan Makarska
Početkom 16. stoljeća, franjevaci iz Bosne došli su u Makarsku. Smjestili su se pored crkve Sv. Marije. 1502. godine dobili su dopuštenje turske vlasti da poprave crkvu. Radovi su dugo trajali jer su pokraj gradili kuće za stanovanje redovnika. 1518. godine prebivalište je proglašeno samostanom. Samostan je kasnije više puta obnavljan.Gradski muzej

Gradski Muzej Makarska
Muzejska institucija u Makarskoj je osnovana 1962. godine. U muzeju su se nalazili predmeti iz novije povijesti s područja Makarskog primorja i zbirke arhivalija. Tijekom godina mijenjao se način i sadržaj rada, te se stvaraju zbirke iz svih dijelova povijesti.

 

Napoleonov spomenik
Podignut je na zapadnom ulazu u Makarsku. Sagrađen je u čast osvajaču Napoleonu. Sagrađen je u 19. stoljeću.

Povijest

Povijest Makarske

Makarska je smještena podno Biokova, u srednjoj Dalmaciji. Zauzima središnji položaj u Makarskom primorju. Prvi stanovnici ovoga područja bili su Iliri. Ime Makarska prvi puta spominje se u 16. stoljeću, u vrijeme turskih osvajanja. Nakon što je bila pod turskom vlasti, pala je po mletačku vlast, potom pod Habsburšku Monarhiju. U 19. stoljeću za vrijeme Napoleonovih osvajanja, Makarska je pala pod njegovu vlast. Napoleon je gradio ceste koje su povezivale Makarsku s ostalim gradovima u primorju, poticao je kulturu. Na zapadnom ulazu u grad postavljen mu je spomenik, koji je danas poznat kao Napoleonov spomenik. Zaštitnik Makarske i Makarske biskupije je Sv. Klement.