42. Croatia rally

42. Croatia rally

Vjerojatno najznačajniji auto-moto događaj u Hrvatskoj, a i šire, je Croatia rally, koji je ove godine stigao do impresivnog 42. izdanja. Riječ je o iznimnoj kvalitetnoj utrci čiji su start, cilj i sjedište smješteni u prekrasnom Poreču, a brzinski ispiti odvijaju se po uskim istarskim ulicama koje pred vozače stavljaju poseban izazov.
relly_banner
Povijest seže sve do davne 1974. godine kada je prvi put održana ova utrka, doduše pod drukčijim imenom i na drugoj lokaciji. Prije nekoliko godina utrka se održavala u sklopu Europskog rally prvenstva, no problemi s financiranjem istisli su je iz tog društva. Ipak, utrka se i dalje održava i to svake godine u sve boljom izdanju.

Za ljubitelje automobilističkih sportova ovo je jedinstvena prilika da uživo vide na djelu fantastične vozače koji po svakakvom terenu jure velikim brzinama. Stoga i ne čudi popularnost ove rally utrke.

Ove je godine 38 posada prošlo verifikacijski pregled, a prijava je bilo 50. Naslov će pokušati obraniti Juraj Šebalj, no konkurencija će biti iznimno jaka i morat će biti na svojoj najvišoj razini želi li još jednom postati slavodobitnik.

Miris goriva, brzi automobili i prekrasan krajolik sasvim sigurno će privući mnoštvo gledatelja i pružiti im pravo uzbuđenje, jer ovakva je utrka uistinu rijetkost na našim prostorima.

Konačan cilj organizatora je da utrka uđe u WRC – najprestižnije svjetsko rally natjecanje. Do toga je put još dugačak, no vjerujemo da će organizatori učiniti sve kako bi ušli u taj elitni rang i u Hrvatsku doveli najbolje vozače svijeta.

Sorry, comments are closed for this post.